En definitiv historie med Converse

som fødte noe av de viktigste fottøysilhuettene verden noensinne har sett, for eksempel Chuck Taylor All Star og One Star, er det lite sannsynlig at du ikke allerede har hørt om Converse. Det legendariske sneakersmerket har blitt båret av alle kulturikonene du kan tenke på gjennom årene, og du trenger ikke å gå langt nedover noen gate for å få øye på et par ute i naturen. Det du kanskje ikke er klar over, er imidlertid hvor ekspansiv og rik merkets historie er, og det er derfor vi her hos den eneste leverandøren skal dykke inn i arkivene og fortelle den fantastiske historien bak dette merket.

Fra ydmyk begynnelse i 1908 helt til internasjonalt stjernestatus og høyvarme-samarbeid, stropp deg inn når vi forbereder oss på å utforske historien til Converse gjennom dets episke reise til å bli en globalt anerkjent etikett.

Bilde via Converse
De første årene

Historien om Converse begynner i Massachusetts, USA for godt over et århundre siden, som et individ som heter Marquis Mills Converse grunnla etiketten, Converse Rubber Shoe Company i 1908. Opprinnelig spesialiserte merket seg for å lage Galoshes, en spesifikk type vanntette overshoes Made av gummi. I 1910 innså Converse at markedet for Galoshes var begrenset og begynte å skape joggesko. Den fortsatte å bruke gummi til de eneste seksjonene av joggeskoene og valgte en øvre stoff, med par som bare er produsert i en naturlig brun farge. Disse tok ikke akkurat av med det første, da allmennheten ikke hadde behov for slike sko.

I 1915 begynte merket å skifte fokus mot å skape atletisk fottøy, og mer spesifikt basketballs joggesko. De originale joggeskoene hadde nå utviklet seg betydelig og ble omtalt som “ikke-skli”, og begynte å ligne de omvendte høye toppene vi alle kjenner og elsker i dag. I 1920 debuterte Converse nok en videreutviklet gjengivelse av joggeskoene som ble kjent som “All Star”, utviklet seg spesielt for basketballspillere.

Bilde via BBC
Chuck Taylor og All Stars

I 1921 ble en semiprofesjonell basketballspiller kjent som Charles “Chuck” Taylor med på laget på Converse som deltidsselger. Lite visste noen at han var i ferd med å bli et av de mest innflytelsesrike medlemmene i teamet. I 1922 begynte Chucks drivkraft for innovasjon allerede å vise, da han antydet flere forbedringer av All Star for å forbedre fleksibiliteten som umiddelbart ble tatt om bord, med sneakeren omdøpt til “Converse Chuck Taylor All Stars” – et navn som er fremdeles brukt i dag. Taylor fortsatte også med å administrere Converse første offisielle basketlag, med tittelen The Converse All Stars.

Chuck Taylor fortsatte å bevise seg som en utrolig ressurs for merkevaren da han på egenhånd reiste rundt i USA og promoterte joggeskoene, som ble så vellykket at Converse til og med innlemmet navnet hans i den nye logoen. I 1936 ble Converse All -stjernen den offisielle sneakeren for det amerikanske olympiske basketlaget, hvor det gjensto til 1968. De ble også den offisielle trenings -sneakeren for det amerikanske militæret i hele 2. verdenskrig.

Bilde via Converse Japan
En fargebrudd

Etter andre verdenskrig fortsatte Converse å innovere med nye ideer, og lanserte All Star i en all-black-variant som øyeblikkelig var et populært valg. I 1957 utgjorde Converse over 80% av alt salg i basketballsektoren, men ting var i ferd med å bli enda større, da merkevaren lanserte joggeskoene sine i en rekke forskjellige farger da det forberedte seg på å komme inn i en verden av mainstream -mote. Ikoner som James Dean og Elvis Presley adopterte joggeskoene som pålitelige garderobestifter, og drev salg til neste nivå.

1969 så Chuck Taylor dessverre bort fra et hjerteinfarkt, men arven hans fortsatte å trives som en oppgradert versjon av All Star som ble lansert samme år, og ga opp premiummateriale som skinn og kan skilte med en raffinert silhuett. Gjennom begynnelsen av 1970-tallet lanserte Converse flere splitter nye silhuetter, som alle er populære i dag: Jack Purcell, One Star og Pro Leather.

Bilde via NCAA
Michael Jordan & Micheal J Fox

Da 1970 -tallet nærmet seg, fortsatte Converse å bevise seg å være en styrke å regne med i populærkulturen. The world of rock music had developed a love for the All Star, with legends such as Robert plant (Led Zeppelin), The Sex Pistols and The Ramones all opting for it as their sneaker of choice. the best was yet to come however, as in 1983 Converse launched a brand-new basketball sneaker named that Fastbreak that was worn by none other than Michael Jordan in the last season before his Nike sponsorship. He even wore them during the Olympic finals, in which team USA took the gold medal.

The cult classic movie Back to the Future launched in 1985, with Michael J Fox pictured in All stars for much of the movie. While at the time Converse seemed immovable, shortly after Nike unveiled the Air Jordan 1, Michael Jordan’s brand-neW signatur basketballsko. Til syvende og sist var dette begynnelsen på slutten for Converse joggesko i profesjonell basketball. I årene som fulgte falt salget og alle stjerner var ikke lenger den valgte sneakeren for ballspillere, selv om deres unike appell i moteverdenen holdt dem i live, med nyvunne stjerner som Nirvanas Kurt Cobain og Hip Hops Ice Cube som valgte alle stjerner Gjennom 1990 -tallet.

Bilde via Nike
Nike overtakelse

Tidlig 2000 -tallet ble en av de vanskeligste tidene for Converse, da salget fortsatte å falle, til tross for at All Star fremdeles var en av de mest gjenkjennelige joggeskoene på planeten. I 2001 ble konkurransen for mye, med merkevaren innlevering for konkurs. Selv om det virket som om det hele kunne være over, reddet Converse tidligere Nemesis Nike i 2003 dagen ved å anskaffe merkevaren for omtrent $ 305 millioner og puste en ny leiekontrakt i etiketten, i håp om å drive den tilbake til sine tidligere glansdager.

På begynnelsen av 2000 -tallet var fremdeles en kamp for Converse, men støttet av Nike klarte det å trekke gjennom og gjenvinne noe av dens popularitet, med alle stjerner til og med å bli båret av Will Smith i den populære filmen I, Robot. I 2008 lanserte merkevaren en ny markedsføringskampanje med tittelen “Connectivity Campaign” som spilte på populariteten til joggeskoene i alternativ musikk. Annonser med Billie Joe Armstrong fra Green Day og Sid Vicious of the Sex Pistols, som fremmer begrepet individualitet.

Bilde via slutt
Samarbeid

Når vi fordeler nærmere i dag, er det vanskelig å ikke nevne suksessen til hundrevis, om ikke tusenvis av samarbeid som ble lansert av Converse -merket. 2009 så etiketten slå seg sammen med ingen ringere enn Comme des Garçons spille for første gang, og debuterte de nå ikoniske joggeskoene som bærer den øyeblikkelig gjenkjennelige Love Heart Logo. I 2013 hadde Nike vokst Converse fra et konkursbedrifter til en verdsatt til 1,4 milliarder dollar, med etiketten som nå er omplassert som et ledende livsstilsmerke.

Samarbeidene fortsatte å komme hardt og raskt, med slike som Kith, Off-White, Coca Cola, Carhartt Wip, Tyler, Skaperen og mange andre som ble med i Converse-familien. Selv om det ikke alltid har vært lett for Converse, er det trygt å si at merkevaren har klart å holde seg relevant i godt over 100 år, og bevise seg som en styrke å regne med i fottøyindustrien.

Converse har sementert seg fast innenfor streetwear -scenen, og har kommet til å representere mange subkulturer gjennom årene. Fra å dominere NBA til å bli sett på føttene til musikere og skateboardere på 1990 -tallet, selv nå kan du ikke slippe unna rekkevidden til Converse. Det er et merke som er gjennomsyret av historien og er virkelig et ikon i bransjen.

Hold deg innelåst her hos den eneste leverandøren for alle de siste oppdateringene og nyhetene i sneakerverdenen og mer episke historier som denne!

Pumas historie
Historien til Nike: 1946 – Til stede
Den komplette tidslinjen til Adidas
Vanshistorien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post